Over ons

Kunstcollectief de Mors gaat aan de slag met een culturele programmering in winkelcentrum De Stevensbloem, dat wacht op een grondige renovatie.  De initiatiefnemers - winkeliersvereniging Stevenshof, Cultuurfonds Leiden en Wijken voor kunst - kozen tijdens een pitch half januari voor het plan van kunstenaars Simone van Olst en Arnout Kruijshaar. 


Over fris-groen 

Fris-groen is de creatieve katalysator van ideeën, projecten, uitingen en talenten.
Fris-groen combineert landschapsarchitectuur, theater, improvisatie en creatieve denktechnieken met concrete resultaten, gloedvolle betogen, heldere presentaties en pakkende teksten.
De kennis van ontwerpen, verbeelden en analyseren als landschapsarchitect, gecombineerd met de kennis van tekstschrijven, improviseren en presentatie uit het theater geeft fris-groen een bijzondere invalshoek. Of het nu gaat om een ruimtelijke visie, of een schetsontwerp, om een creatieve workshop, of om het verwoorden en presenteren van uw plannen. Fris-groen wil u een stap verder helpen door nieuwe ideeën te genereren, verrassende presentaties te ontwikkelen, of u, of uw klanten te prikkelen en te inspireren. 15 jaar ervaring in projecten en complexe processen helpt om een op maat gesneden aanpak voor u te vinden.

Naast alle projecten is Arnout Kruijshaar ook oprichter en penningmeester van Stichting Kunstcollectief de Mors. Een stichting opgericht met Simone van Olst, met als motto:kunst, voor, door en met bewoners!
Over Simone van Olst
Simone van Olst (Leiden, 1973) is een veelzijdige kunstenaar met liefde voor detail. Zij ontwikkeld haar werk vanuit de visie van de natuur in al zijn veelzijdigheden. Haar liefde voor Hollands-duinlandschap is terug te vinden in haar beelden, schilderijen en haar fotografie. Gevoel van vrijheid en de uitgestrektheid van het Hollands duinlandschap gebruikt zij als thema. Haar beelden verbeelden een abstracte vorm van natuurlijke observaties. Vaak gepaard gaand met diepe emoties voor de oerkant van het natuurgebied. Ze werkt vooral met Spaans albast en Chinees speksteen. Deze hebben de  transparantie die zij in haar beelden nastreef. Haar beelden komen tot leven met een sprankje licht! Al haar werk wordt met de hand vervaardigd. Er komt geen machine aan te pas, dit om de eenheid met de natuur en het glooien te bevorderen.

Daarnaast geeft zij met veel liefde en geduld workshops in verschillende disciplines aan volwassenen, kinderen en voor bedrijven en organisaties.  Naast al haar beeldend werk is zijn ook oprichter en voorzitter van Stichting Kunstcollectief de Mors in Leiden. Zij heeft deze stichting opgericht om kunst dichter in de wijken van Leiden bij de bewoners te brengen. Vaak hebben haar projecten niet alleen een culturele inslag maar speelt ook de mens en zijn of haar emotie een grote rol.


Goed artikel over ons project voor Stevensbloem by Morslevend is nu te vinden op Leiden.nu !Geen opmerkingen:

Een reactie posten