donderdag 23 mei 2013

Historical Dolls maken opwachting tijdens Kick-off Stevensbloem project Morslevend

Afgelopen week kregen wij van Morslevend een leuke mail van de Historical Dolls. Wij kende de dames inmiddels van verschillende festivals in Leiden en ook van het door ons georganiseerde Morsfestival. Of wij het leuk zouden vinden dat de dames tijdens onze opening als gastvrouwen in prachtige kledij aanwezig konden zijn. Hier hebben wij natuurlijk gelijk ja op gezegd!

Natuurlijk willen wij even uitleggen wie de Historical dolls zijn en wat hun binding is met de Stevenshof!
De Historical Dolls zijn twee vriendinnen, Hennie en Joke. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst op het Rembrandt Festival in Leiden, waar zij als tijdgenoot van Rembrandt het publiek vermaakten.
Hieruit ontstond hun liefde voor historische kledij. Dit was de eerste aanzet om zelf kostuums te maken en een droom werkelijkheid te laten worden.


Na het creëren van de eerste eenvoudige jurk volgden er vele meer, die ook steeds professioneler en uitgebreider werden. Inmiddels is deze hobby uitgegroeid tot een freelance baan.  

Doll Hennie woont al 27 jaar in de Stevenshof en heeft het winkelcentrum op zien bouwen, letterlijk, want zij woont er tegenover, bovendien hangt haar foto in het winkelcentrum in één van de kostuums van de Historicaldolls, die was gemaakt tijdens het item "heldinnen van de Stevenshof", ook een project van wijken voor kunst. Waar uit naast de foto’s ook een kalender van is gemaakt!De kleding wordt dus door de dames zelf verzonnen en gemaakt. Ze hebben inmiddels zo'n 14 verschillende kostuums. Ideeën komen vanzelf in ons op voor een item, bijv. de Leidse jurken met de sleutels erop en rood/wit, Delftsblauwe jurken en natuurlijk onze verschillende kerstkostuums in rood fluweel met wit bont. 

Dus kom de dames bewonderen tijdens de kick-off van het Stevensbloem project van Morslevend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten