vrijdag 12 april 2013

We gaan bijna echt beginnen!


Gepubliceerd 12 januari 2013 10:29 Leidsch Dagblad
LEIDEN - De gemeente Leiden en de eigenaar van winkelcentrum De Stevensbloem, projectontwikkelaar Urban Interest, zijn akkoord over de renovatie en uitbreiding van het winkelcentrum.
Het aantal vierkante meters in de Stevensbloem neemt toe en de ingang van het winkelcentrum gaat naar de andere kant. Ook het probleem van laden en lossen wordt opgelost door dit te verplaatsen naar wat nu de ‘achterkant’ is.
Het aanzicht van het winkelcentrum wordt aangepakt en krijgt een complete metamorfose. Maar niet alleen het winkelcentrum wordt verbouwd, ook het parkeerterrein en het aangrenzende openbare gebied krijgt een nieuwe inrichting.
De overeenstemming wordt de komende tijd uitgewerkt. Daarmee komt een eind aan jarenlang gesteggel over de facelift. Vooral de kosten van de herinrichting van de openbare ruimte waren een twistpunt.
,,We ontvangen geen subsidie, maar er is nu geen enkele belemmering meer om de Stevensbloem en de openbare ruimte eromheen op te knappen’’, zegt Marcel Scholtes van Urban Interest. Verantwoordelijk wethouder Pieter van Woensel (VVD) is blij dat ’de laatste hobbels zijn opgelost’.

Wat fijn te kunnen communiceren dat er echt schot in de zaak zit!  Er lopen al wat projecten, zoals een project met de Wijkraad Stevenshof die ons gaat helpen met een facelift voor de achterzijde van het winkelcentrum. 
Hopelijk in samenwerking met scholen, kinderopvangorganisaties en wijkcentrum Stevensbloem!
Natuurlijk doen wij ook mee aan het wijkfeest vanuit hopelijk ons tijdelijke honk in ons eigen winkeltje in het winkelcentrum zodat u met al uw idee├źn voor het winkelcentrum gewoon bij ons binnen kan lopen. 
In het begin zullen wij vooral op zaterdag open zijn, en langzaam komen daar meer dagen bij! U bent altijd van harte welkom. Binnenkort kunt u op dit blog lezen wanneer wij open zijn en wat voor activiteiten wij gaan ontwikkelen met de ondernemers uit het winkelcentrum en natuurlijk ook met de organisaties uit de wijk!
Wij hopen u graag te ontmoeten. Heeft u tussendoor vragen? U kunt ons altijd mailen via de contact pagina, en wij gaan opzoek naar een antwoord!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten